Trionychidae softshell skildpadde

Hits: 390

     The Trionychidae er en taksonomisk familie af et antal skildpaddeslægter, Almindeligvis kendt som softshell skildpadder. Denne familie blev opført af Leopold Fitzinger i 1826. Softshells omfatte nogle af verdens største ferskvandsskildpadder, selvom mange kan tilpasse sig at bo i meget braklagte områder. Medlemmer af denne familie forekommer i Afrika, Asienog Nordamerika, med uddøde arter kendt fra Australien. De fleste arter er medtaget i slægten Trionyx, men langt de fleste er siden flyttet til andet genererer (de nordamerikanske Apalone softshells, der blev placeret i Trionyx indtil 1987).

     Trionychidae hedder "softshell” fordi deres skjold mangler liderlige skuter (vægt), selvom den spinede softshell, Apalone spinifera, har nogle skala-lignende projektioner, deraf navnet. Rygskjoldet er læderagtigt og bøjeligt, især i siderne. Den centrale del af skjoldet har et lag af fast knogle under sig, som hos andre skildpadder, men dette er fraværende i yderkanterne. Den lette og fleksible skal af disse skildpadder giver dem mulighed for at bevæge sig lettere i åbent vand eller i mudret søbund. At have en soft shell giver dem også mulighed for at bevæge sig meget hurtigere på land end de fleste skildpadder. Deres fødder har svømmehud og tre-klørede, deraf efternavnet "Trionychidae," hvilket betyder "tre-kløret“. Rygskjoldet farve af hver type softshell skildpadde har en tendens til at matche sand- eller mudderfarven i dets geografiske område, hvilket hjælper med deres "ligge på lur" fodringsmetode.

     Trionychidae har mange egenskaber, der vedrører deres akvatisk livsstil. Mange skal nedsænkes for at sluge deres mad. De har aflange, bløde, snorkellignende næsebor. Deres halse er uforholdsmæssigt lange i forhold til deres kropsstørrelser, hvilket gør dem i stand til at indånde overfladeluft, mens deres kroppe forbliver nedsænket i underlaget (mudder eller sand) en fod eller mere under overfladen.

     Femaljer Trionychidae kan vokse op til flere fod i skjolddiameter, mens hannerne forbliver meget mindre; dette er deres vigtigste form for seksuel dimorfi. Pelochelys cantorii, fundet i Sydøstasien, er den største softshell skildpadde.

    The Ba Ba Gai (Pelodiscus sinensis, kinesisk softshell-skildpadde) er en art af softshell skildpadde der er hjemmehørende i Indre Mongoliet, Guangxi, Hong Kong, Taiwan, Rusland, Korea, Japan, Vietnam (den plettede softshell-skildpadde Pelodiscus variegatus).

    Most er strenge kødædere, med diæter, der hovedsageligt består af fisk, vandkrebsdyr, snegle, padder og nogle gange fugle og små pattedyr. Ifølge Ditmars (1910): "Mange arters mandibler danner den ydre grænse for kraftige knuseprocesser - kæbernes alveolære overflader“, som hjælper med at indtage seje byttedyr som bløddyr. Disse kæber gør store skildpadder farlige, da de er i stand til at amputere en persons finger, eller muligvis deres hånd.

    Softe skaller er i stand til "indånder” under vandet med rytmiske bevægelser af deres mundhule, som indeholder talrige processer rigeligt forsynet med blod, der virker på samme måde som gællefilamenter i fisk. Dette gør det muligt for dem at blive under vandet i længere perioder.

Ba Ba Gai (Pelodiscus sinensis)

    The Ba Ba Gai (Pelodiscus sinensis, kinesisk softshell-skildpadde) er en art af softshellskildpadder, der er hjemmehørende i Indre Mongoliet, Guangxi, Hong Kong, Taiwan, Rusland, Korea, Japan, Vietnam (den plettede softshell-skildpadde Pelodiscus variegatus).

    Pelodiscus sinensis softshell skildpadder lever i fersk- og brakvand. Disse softshell skildpadder findes i floder, søer, damme, kanaler, åer med langsomme strømme, moser, dræningsgrøfter. Ba ba gai softshell skildpadder sænker ofte deres hoveder i vand. Dette skyldes, at de bærer et gen, som producerer et protein, der gør det muligt for dem at udskille urinstof fra deres mund. Denne tilpasning hjælper dem med at overleve i brakvand ved at gøre det muligt for dem at udskille urinstof uden at drikke for meget saltvand. I stedet for at eliminere urinstof ved at urinere gennem deres kloaka, som de fleste skildpadder gør, hvilket indebærer betydeligt vandtab, skyller de simpelthen munden i vandet.   

pelodiscus.sinensis-softturtle-holylandvietnamstudies.com
Pelodiscus sinensis blød skildpadde.

    These Ba Ba Gai er overvejende kødædende og rester af fisk, krebsdyr, bløddyr, insekter, frø af sumpplanter.

     Femaljer af Pelodiscus sinensis softshell skildpadde kan nå op til 33 cm (13 inches) i skjoldlængde, mens de mindre hanner når 27 cm (11 inches), men har dog længere haler end hunnerne. Modenhed nås ved en skjoldlængde på 18-19 cm (7-7.5 tommer). Den har svømmefødder til svømning. Disse Ba Ba Gai nå seksuel modenhed engang mellem 4 og 6 års alderen. De parrer sig ved overfladen eller under vand. En han vil holde hunnens skjold med forbenene og kan bide i hovedet, nakken og lemmerne. Hunnerne kan beholde sædcellerne i næsten et år efter parringen. Hunnerne lægger 8-30 æg (ca. 20 mm eller 0.79 tommer i diameter) i en kobling (ca. 76-102 mm eller 3-4 tommer) og kan lægge fra 2 til 5 koblinger hvert år. Æggene lægges i en rede, der er på tværs ved indgangen. Efter en inkubationstid på omkring 60 dage, som kan være længere eller kortere afhængigt af temperaturen, klækkes æggene. Den gennemsnitlige rugeskjoldlængde og -bredde er omkring 25 mm (1 tommer). Ungernes køn bestemmes ikke af inkubationstemperaturen.

Ba Ba Tron (Wattle-necked softshell skildpadde)

     The Wattle-necked softshell skildpadde (Palea steindachneri*), også almindeligt kendt som Steindachners blødskallede skildpadde, er en truet Asiatiske arter af softshellskildpadder i familien Trionychidae. Arten er det eneste medlem af slægten Palea. De er hjemmehørende i Sydøstlige Kina (Guangdong, Guangxi, Guizhou, Hainan, Yunnan), Laos, Vietnam. (*Franz Steindachner, en østrigsk herpetolog). wattle.necked-softturtle-holylandvietnamstudies.com

     PAlea steindachneri udviser seksuel dimorfi. Hunnerne af denne ferskvandsskildpadde når op til 44.5 cm (17.5 inches) i lige rygskjoldlængde, mens hannerne kun når op til 36 cm (14 inches). Hannerne har dog en længere hale end hunnerne.

BAN TU THU
08 / 2022

(Besøgte 416 gange, 1 besøg i dag)